Presentation av styrelsen

Ordförande – Mattias Persson

Fjällvandring 188

Inriktning och examensår: Mark & Växt. Pluggade mellan 2005-2010, men tog ut examen 2014

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag: Min karriär som agronom började med biologisk behandling, kompostering och jordtillverkning på Örebro kommun. Därefter följde några år på reningsverket med vattenrening och slamkvalitet. De senaste åren har jag arbetat på ett miljöföretag som heter Biototal och som återför växtnäring från bord till jord.

Så spenderar jag min lediga tid: Den spenderas utomhus med husrenovering, turskidor, fjällvandring, resor, höga berg och fridykning. Sen blir det en hel del segling om somrarna.

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året: Synliggöra agronomer och visa vad vi bidrar till i samhället. Öka sammanhållningen mellan agronomer ute i landet

Vice ordförande – Örjan Berglund

Inriktning och examensår:

Mark-växtagronom, tog examen 2000

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag:

Jag är uppvuxen på ett jord- och skogsbruk i Möklinta i norra Västmanland och började studera på Ultuna 1996. Sedan dess har jag jobbat på Inst. f. Markvetenskap med fältförsök som efter disputation övergått i forskning om växthusgasavgång från odlade torvjordar. Jag har även små sidoprojekt som handlar om Svensk Humleodling och Drönare i fältförsök. Jag är även ledamot i styrelsen för SACO-s vid SLU.

Så spenderar jag min lediga tid:

Det är många intressen som får samsas om den lediga tiden. Jakt och provledarskap för jägarexamen, musik (spelar fiol), hembryggning, disc-golf och lite handel med aktier. Jag har många förtroendeuppdrag för centerpartiet i Region Uppsala och läser en kurs i arbetsrätt på distans vid Lunds universitet. Tjänsteresor kombinerar jag gärna med en anslutande semester, ofta med besök till vingårdar,  tillsammans med min sambo Anna och dotter Emilia. De senaste åren har jag också varit med och startat bolagen Tjurbo Humle AB och Agridrobots.

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året:

Sprida och tydliggöra agronomens roll i samhällsbyggande.

Kassör – Claes Åkerberg

Inriktning och examensår: Ekonomagronom, tog examen 1985.

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag: Mitt första jobb var som utbildningskonsult på LRF i Stockholm. Därefter var jag egen företagare inom IT och jordbruk i 17 år. Efter en sejour på Hushållningssällskapet och Växa Sverige arbetar jag nu enbart som egen företagare i mitt dataföretag NIB Programmering.

Så spenderar jag min lediga tid: Familjen, som numera består av min hustru Agneta och jag då våra båda pojkar är utflugna, driver en gård med inriktning på uppfödning av islandshästar och travträning. Utöver att sköta den gillar jag matlagning, trädgårdsskötsel, ridning och löpträning. En god bok är aldrig heller fel. Jag pluggar dessutom språk, tyska och franska. Skall bli kul att se vad det leder till. På senare år har jag dessutom börjat med den udda hobbyn stand up comedy. Kul! Oj vad många grejer det blev. Måste kanske börja begränsa mig…

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året: Synliggöra agronomer i vår tidning och bidra till att utveckla utbildningen och arbetslivet för agronomer.

Ledamot – Maria Falkdalen

mariaf

Inriktning och examensår: Ekonomagronom, student inskriven 2014.

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag: Jag är uppvuxen i Jämtland med fjällen och naturen runt hörnet. Jag har alltid haft ett stort miljöintresse vilket fick mig att välja att studera till ekonomagronom. Mitt mål med utbildningen är att kunna jobba med globala miljö-, handels- och livsmedelsfrågor.  Jag läser nu femte och sista året på ekonomagronom-programmet med inriktning mot nationalekonomi.

Så spenderar jag min lediga tid: Umgås med vänner, tycker mycket om träning och friluftsliv såsom skidåkning och har även ett stort matlagningsintresse.

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året: Vara med och bidra i frågor som rör studenter, utbildning och agronomers arbetsmarknad.

Ledamot – Lovisa Neikter

Inriktning och examensår: Agronom inom landsbygdsutveckling, tog examen 2016.

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag: Mitt första jobb var som forskningsassistent på Stad och Land institutionen, SLU. Sedan augusti år 2017 jobbar jag som bredbandskoordinator vid Region Uppsala.

Så spenderar jag min lediga tid: Jag hänger med sambo, hund och vänner. Då stor del av min familj bor i Växjö så blir det mycket face-time! Annars är jag även aktiv i Unga på landsbygden som ordförande. Tycker det är kul med olika former av spel, gärna dataspel. Saknar en riktigt tomt för odling, så nöjer mig för tillfället med pallkragarna på innergården.

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året: Arbeta för att lyfta agronomer som profession och den bredd vi representerar på arbetsmarknaden.

Ledamot – Sara Pihl

Inriktning och examensår: Husdjur, läser mitt fjärde år och påbörjat mitt examensarbete! Inskriven 2015.

Så ser min bakgrund ut och här befinner jag mig idag: Jag växte upp på landsbygden strax norr om Göteborg och har alltid haft ett stort intresse för djur. Så på det sättet kändes husdjursagronom som en väldigt passande utbildning för mig. Jag är nu inne på mitt fjärde år och skriver för närvarande mitt examensarbete som kommer vara klart i höst. Utöver studierna jobbar jag även extra på SVA.

Så spenderar jag min lediga tid: Att bara få ta det lugnt med en god öl och en bra bok är en av mina favoritsysslor. Förutom det gillar jag att delta i aktiviteter på kåren och när budgeten tillåter även resa!

Frågor jag vill jobba med i Agronomförbundet under året: Jag vill engagera mig mycket med förändringen av agronomprogrammen och bevaka våra intressen där.